Етър спечели с 3:1 при визитата си на втородивизионния Литекс в Ловеч и записа първа победа в контролите преди новия сезон. Преди това „виолетовите“ загубиха от ЦСКА 1948 с 0:1 и записаха реми 0:0 с Берое.

„Оранжевите” поведоха още с първата си атака – във 2-ата минута след удар от границата на наказателното поле резултатът стана 1:0. Етърци не след дълго изравниха – в 13-ата минута Дани Пехливанов центрира от ъглов удар и намиращият се на задна греда Георги Купенов прати топката в мрежата за 1:1.

„Болярите” имаха териториален превес и макар създадените чисти ситуации да не бяха много, до почивката успяха да обърнат резултата. В 41-ата минута Иван Михайлов центрира в наказателното поле, където защитник спря топката с ръка и бе отсъдена дузпа. Милчо Ангелов бе точен от бялата точка – 1:2.

През втората част Петко Петков направи три смени, като пусна в игра Анатоли Господинов, Мариян Иванов и Иван Скерлев, а в края на мача влязоха и юношите Димитър Цонев, Калоян Митев, Христо Марков и Юлиан Райков.

Валентин Йосков можеше да вкара трети гол в 63-ата минута, като се пребори за топката в наказателното поле и стреля от десетина метра, но вратарят спаси. „Етър” все пак сгигна до трето попадение в последната минута на мача. Отново Милчо Ангелов се разписа директно от фаул и двубоят завърши 1:3.

Последната проверка на тима от Велико Търново е на 31 юли от 18:30 часа срещу Ботев (Пловдив) на „Трейс Арена” в Стара Загора.