Футболистките на Етър спечелиха първата си контрола по време на подготвителния лагер в Конин (Полша). „Виолетовите“ са на десетдневна подготовка там по покана на местния Медик, с който от дълги години имат ползотворно партньорство.

„Срещнахме девойките на Медик, като заради студеното време проверката се игра в зала. Направихме всъщност по четири отбора от по четири състезателки, като момичетата влизаха на четворки. Спечелихме с резултат 8:4. В четвъртък ще изиграем втора контрола, този път на нормален терен“, съобщи старши треньорът на етърки Валентин Витанов.

Великотърновки имат и богата програма за свободното си време. Организирали са си вечер на българската песен, а в свободния от тренировки ден направиха пътуване и до Германия, благодарение на съпровождащите ги спонсори Атанас Димитров, Николай Давидков, Христо Давидков, Валери Аврамов и Андон Стефанов. Футболистките на Етър отишли до немската столица Берлин, като посетили Бранденбургската врата, а публикуваха и снимка на целия тим пред един от феншоповете на шампиона Байерн (Мюнхен).

Отборът се завръща в България на 3 март, като още следващия ден му предстои и участие в официален турнир. В неделя в Царева ливада предстои турнир за девойки до 15 години с участието на Боруна (Царева ливада), Янтра 2013 (Габрово), Севлиево лейдис и Етър. Мачовете са всеки срещу всеки с времетраене две части по 20 минути на изкуствен терен 60х40 метра, като отборите са съставени от 8 полеви състезателки плюс вратар.

Междувременно четири футболистки на тима получиха повиквателни за лагер на националния отбор на България, родени от 2002 до 2004 г. – Роксана Рашкова, Габриела Христова, Симона Стоянова и Паолина Марова. Те най-вероятно ще останат в София още при завръщането от Полша, а лагерът е до 6 март на Националната футболна база в Бояна.