Футболният Етър и хандбалният Етър-64 се включиха в кампанията в помощ на 41-годишния Йордан Николов Йорданов от Стражица. Данчо страда от онкологично заболяване. Досега се е лекувал в България, но резултатът не е особено добър, затова е необходимо да продължи лечението си в Германия. Приятелите на Данчо апелират за помощ, защото преди 3 години той е загубил съпругата си, която също е имала рак. Йордан има син Никола на 6 г., който през есента ще е в първи клас.

Кампанията бе озаглавена „Ти не си сам, ние сме с теб!“. Към нея се присъединиха и футболистите на „Етър“. По идея на Анатолий Йорданов от Стражица и със съдействието на административния директор Страцимир Тинчев на специална футболна топка своите автографи оставиха трима бронзови медалисти от САЩ`94 – Красимир Балъков, Илиян Киряков и Бончо Генчев, както и целият настоящ отбор на Етър. Топката ще бъде разиграна на 24-часов търг, като най-високата наддадена сума ще бъде преведена по сметката на Данчо.

На 21 юли пък двата водещи хандбални отбора у нас Етър-64 и Бъки ще изиграят в Стражица благотворителна среща в помощ на Йордан Йорданов.

В петък в града се проведе благотворителен концерт под мотото “Ти не си сам, ние сме с теб”. В Лятното кино на Стражица се включиха победителката в първия сезон на “Гласът на България” Стелияна Христова, Йорданка Йорданова, Светлозар Христов, Брияна, Анджела Наку, Йордан Ангелов, група “Мълния” от Велико Търново, рок група “Изида” от Левски, „Рок Еволюшън“ от Стражица, Дони Петров от СК “Зоки” – В. Търново, Атанас Костов и колективи от НЧ “Развитие-1895” – Стражица, както и танцовият състав при НЧ “Възпитател” в Камен.

Момчетата и момичетата от Мотоклуб – Стражица два дни раздаваха флаери, а в деня на концерта проведоха мотошествие по улиците на града в подкрепа на каузата. Водещ на концерта бе талантливата певица и вокал на група “Рок Еволюшън” Рая Николова.

Събраната сума от благотворителния концерт е 6408,29 лв и 50 евро. Тя ще бъде внесена по сметката на Данко в понеделник, съобщиха организаторите, които благодарят на всички, които участваха, уважиха събитието и дариха средства.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!
Това е кампания, създадена от приятелите на Йордан Николов Йорданов, или както всички го знаем Капака. Знаем, че Данчо ще бъде против тази инициатива и се надяваме той да приеме тази кампания като приятелска подкрепа и прегръдка, ще я наречем: „Ти не си сам, ние сме с теб!“. Знаем и вярваме, че пари могат да се съберат и в рамките на часове – защото сме го правили.
Това е Йордан! – наш приятел, съученик, син, братовчед, колега и баща на едно страхотно 6 годишно хлапе. Вярваме, че един човешки живот не струва няколко хиляди евро! НИЕ ще ги съберем, за да може Йордан да гледа синa си как расте.
Парите са нужни за лечение, което Йордан се опитва да проведе в Германия.

Дарителски сметки:
в EUR:
BIC IABGBGSF,
IBAN BG61IABG74311400060101
в лева:
BIC IABGBGSF
IBAN BG79IABG74311000060101
Ракът не е проказа! Данчо, тази битка няма да я водиш сам!
С ТЕБ СМЕ! УСПЕХ!