Сенегалският нападател на Етър Алиуне Самб Бадара прави много добро впечатление с представянето си до момента. Той даде интервю за предаването „Преди кръга“ по Диема Спорт, в което изрази благодарност на всички хора във Велико Търново.

„Вече четири месеца съм във Велико Търново. Много ми харесва. Хората ме посрещнаха много добре – клубът, директорът, играчите. Тук съм със съпругата си. Как станах любимец на публиката? Ние, футболистите, играем за публиката. Подкрепата на хората е много важна за нас. Моята работа е винаги да бележа голове. Но срещу Левски не успях да вкарам, което ме натъжи. Затова трябва да работя много и непрекъснато, за да мога по-често да реализирам голове и да помагам на клуба. И да бъдат всички щастливи“, коментира Бадара пред Диема Спорт. 

„Моите съотборници се отнасят много добре с мен и ми помагат много в обстановката. Тъй като, знаете, не е лесно за един чужденец. Особено за някой като мен, който идва от Африка, без семейство, без нищо. Много ми помагат, наистина“, продължи нападателят.

„Ще ми бъде трудно да сравня българското първенство с френското или испанското, защото никога не съм играл там. Играл съм в Португалия в продължение на 10 години и сега тук в България. Ако трябва да сравня българското с португалското първенство, трябва да кажа, че в Португалия играех една дивизия по-ниско – във Втора или пък в Трета, докато в България съм в Първа лига. Така че тук ми харесва повече. Хората тук се отнасят много добре с мен и затова съм им много благодарен“, доволен е Бадара.

„Дали вече съм понаучил български? Да, няколко думи – тук, как си, добре, добро утро... С времето ще науча доста по-добре българския език“, обеща сенегалецът.

„Дали има интерес към мен от други български клубове вече? Не знам нищо. А пък и имам договор за две години с Етър, ще продължа тук. Отборът е поел по добър път. Ще се опитаме да попаднем в първата шестица. И за тази цел трябва да спечелим възможно най-много точки. Имаме добър отбор", завърши Алиуне Бадара Самб. 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018