Главният мениджър на Етър (Велико Търново) Красимир Балъков даде пресконференция преди първия двубой на отбора за новия полусезон в Първа лига. Той заяви, че иска отборът да заиграе като един стиснат юмрук. Балъков сподели също, че отборът вече има трима капитани в лицето на Иван Стоянов, Георги Сърмов и Венци Василев.

"Чака ни много тежък сезон, затова трябва да бъдем подготвени по най-добрия начин. Подготовката мина на високо ниво, много малко от състезателите имаха проблеми. Както казаха момчетата, ние сме като една фамилия и трябва всички заедно да сме като един стиснат юмрук, защото ситуацията е такава, че нямаме право на грешки поне откъм заряд на игра, желание и борба. Даваме всичко от себе си и ние като ръководството,а и самите футболисти, но ни трябва още време. Първият мач е много важен за нас, ако го спечелим – да могат футболистите да добият и повече самочувствие и настроение. Очаквам стадион "Ивайло" да е пълен повече, отколкото миналия полусезон. Това за мен лично, а за футболистите, ще бъде много важно в такъв отговорен мач", каза Балъков.

"Исках още един нападател за още по-голяма конкуренция, като се има предвид и че имаме и много жълти картони. Бадара е много важен за нас, но е наказан за първия мач и трябва да търсим варианти. Знаем какво може Иван Петков, Стефан Неделчев се прибра от Ботев (Гълъбово), но исках и още един играч отпред. Все още не сме се отказали да търсим. Петков за моя радост издържа цялата подготовка безпроблемно и е напълно готов, проблемът с ръката му е също решен. Това, което той може и искаме е когато играе, да си вкарва головете. Той е винаги там, където е топката, голаджия, който е важен за нас. Конкуренцията е голяма на всеки пост, но в събота можем да започнем само с 11 футболисти. Другите ще си чакат шанса, защото в това първенство имаме много сгъстена програма – събота-вторник-събота. Ще ни трябват всичките играчи", увери главният мениджър на "виолетовите".

"Изчаках подготовката в Турция, за да видя как работи всеки и по какъв начин се залага в отбора, и изградихме йерархията в тима. Етър вече има трима капитани. Иван Стоянов си остава първи капитан, втори ще бъде Георги Сърмов, който е много опитен футболист и ще бъде стълб в отбора с начина си на мислене и професионализма си. Сърмов е от хората, на които ще разчитам изключително много. Третият капитан ще бъде Венци Василев, също опитен играч, който за жалост отсъстваше есента поради контузия. Напълно здрав е вече, изкара отлична подготовка и на него разчитаме на сто процента. Тези трима капитани трябва да поддържат колектива в отбора и да създават добра атмосфера, ние, треньорите, ще имаме много повече изисквания към тях", добави още Красимир Балъков.

Откриващият двубой на втория  полусезон в Първа лига е между Етър и Септември (София), събота от 13:00 часа.
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018