Етър ще направи всичко възможно да задържи голмайстора си Даниел Младенов, чийто договор изтича през лятото. Клубът планира да стартира преговори в паузата на първенството. 31-годишното крило със сигурност ще получи  оферта от “болярите”, за да не бъде изпуснат през лятото, пише "Тема спорт". Кюстендилецът се представя отлично този сезон, като има 7 гола в 20 мача и е много полезен с остротата си. Красимир Балъков и всички в клуба се надяват Младенов да остане на стадион "Ивайло". Той вече се разписа на два пъти през пролетния дял - при 3:0 над Дунав и 2:0 над Локомотив (Пловдив).  

Бившият футболист на Левски  подсили Етър в началото на 2018 година. Преди това той изпадна в немилост в Пирин (Благоевград) при Милен Радуканов. Двамата имаха разногласия относно статута на Младенов и в един момент той беше изваден от първия отбор.

За разлика от Младенов Етър едва ли ще задържи Иван Стоянов. През лятото той ще навърши 36 години, а “болярите” предпочитат да залагат на по-млади футболисти. Стоянов има 13 участия и 769 минути в елита този сезон, като още не се е разписал. Контрактът на сливналията изтича след края на сезона и едва ли ще бъде подновен.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019