Дългогодишният футболист на Етър Иван Ненчев е получил инсулт и в момента е в болницата, като спешно се нуждае от събиране на средства. За благотворителната акция съобщи Георги Трендафилов – председател на Клуба на ветераните на Етър.

Кутия за събиране на дарения е поставена в снекбар „Фунети“ на ул. „Плиска“ № 8 във Велико Търново. Всеки, който желае, може да посети заведението и да се включи според възможностите си, за да се помогне на големия футболист на Етър Иван Ненчев, който е и в тежко финансово състояние и не разполага с никакви средства.

Още преди години феновете на Етър бяха правили благотворителна акция в помощ на Ненчев, който от дълго време е в тежко здравословно състояние.

Иван Ненчев е роден на 12 януари 1954 г. Бивш футболист на Етър, играл е и в Славия.

Нападателят има доста сезони с “виолетовите” в “Б” група, има и два сезона в “А” група през 1979/80 и 1981/82 г., в които е изиграл 46 мача и вкарал 10 гола. С етърци печели през 1981 г. и престижния турнир в Индонезия с участието на 8 отбора, в който “болярите” играят като “Б” национален отбор на България.

През 2014 г. във връзка с 90-ия юбилей на Етър Иван Ненчев бе удостоен със Сребърна значка на БФС за приноса си към развитието на великотърновския футбол.