Младият футболист на Етър Стелиян Добрев е тазгодишният носител на наградата "Трифон Иванов". Той бе предложен на Комисия с председател зам.-кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков от директора на детско-юношеската школа на "виолетовите" Никола Велков. На сесията си миналия четвъртък Общинският съвет одобри номинацията и дефанзивният полузащитник ще получи наградата си по време на церемонията за отличаване на Спортист №1 във Велико Търново.

Стелиян Добрев започва състезателната си дейност във Видима-Раковски (Севлиево). От сезон 2014/2015 е в школата на Етър. Има основна заслуга за представянето на юношите в държавните първенства през 2015 г. и 2017 г. В момента се състезава като дефанзивен полузащитник и централен защитник в различните гарнитури на клуба. Участник в елитна юношеска група до 17 г.

"Стелиян притежава борбеност, упоритост и голямо желание да се развие като футболист, на който да се разчита в мъжкия футбол. Освен добър и перспективен футболист е и много добър ученик, отличник в Спортно училище – Велико Търново", се посочва в кандидатурата.

Наградата "Трифон Иванов" ще бъде връчена за втора поредна година. Призът се присъжда ежегодно на най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 г., състезаващ се за клуб на територията на общината, и се връчва от кмета инж. Даниел Панов в рамките на церемонията "Спортист на годината". Стелиян Добрев ще получи плакет и парична премия от 500 лв.