Треньорът на Етър Емануел Луканов остана разочарован от изпуснатата победа срещу Берое и равенството 2:2 в петия кръг. Според него "виолетовите" правят силни мачове, но трябва да си подобрят играта в защита.

"Пореден силен двубой, изключвам мача с Лудогорец. Мачът със Славия, с Черно море и днешният мач мисля, че са идентични. Имаме ситуации да вкараме гол и в пореден мач не успяваме. Толкова много енергия хвърлят тези момчета, за което ги поздравявам. Пак от статично положение не реагирахме по най-добрия и ефективен начин и получихме гол. Не сме се затваряли да пазим резултат. Вкарахме втори нападател. Опитахме се на контраатака да вкараме гол, но като отнемем топката в предни позиции, тази конкретност в доразвиването на атаката и нейното завършване имаме някаква слабост", започна Луканов.

"Ние играем по идентичен начин. Градация е, защото спечелихме една точка. Ако гледаме точковия актив, има градация. Другите мачове ги загубихме, така че някаква градация има. Първата победа ще трябва да я изстрадаме, но по този начин на игра, мисля, че ще се получи. Представянето никога не е случайно. Резултатът може да бъде случаен. Разочаровани сме. Това е треньорската професия. Щеше да бъде най-хубавата професия на този свят, ако ги нямаше официалните мачове. Трябва да вкарваме голове. От половин положение да вкарваме гол. И да изграждаме атаките по по-добър начин. Да играем компактно и да намерим някаква стабилност в защита. Вкарват ни по нелеп начин. Създават ни ситуации," добави старши треньорът на Етър.

"Трябва да скъсим (б.р. разстоянието) до човека с топката. Трябва да играем човек за човек в наказателното поле. Едно центриране имаше през първото полувреме и ни вкараха гол. Само гледаме топката, играем в зона. В наказателното поле няма зона. Има игра човек за човек. Още миналата година в Б група ги говорехме тези неща, но тук динамиката е малко по-голяма. Вместо да почнем с балансирана програма, ние почваме със Славия, Лудогорец, Черно море, ЦСКА 1948. Берое искам да ги поздравя. Солиден и техничен отбор. Не са за подценяване. Много солидно играха. Мисля, че по нищо не отстъпвахме на тези отбори, които изброих. На нас ни трябват точки," завърши Луканов.