Ръководството на Етър е поставило ултиматум за задължителна победа пред треньора Станислав Генчев и отбора за днешното домакинство на Витоша (Бистрица), пише „Тема Спорт“. Двубоят от 15 кръг на Първа лига е днес от 13:00 часа на стадион „Ивайло“.

За последно „болярите“ записаха шампионатен успех преди цели 77 дни. На 20 август болярите удариха Славия с 2:1 на "Овча купел". Оттогава в 8 поредни мача в Първа лига „виолетовите“ записаха 4 ремита и 4 поражения. Това свлече тима до 12-о място в класирането. С оглед потенциала и организацията от водения от Станислав Генчев състав се очакваше много повече. Затова и днешната победа над Витоша е задължителна.

Нова издънка може да разклати стола на младия наставник. Самият той е наясно, че проблемът е и психологически, след като толкова дълго време тимът не може да спечели. На "Ивайло" са убедени, че една победа ще промени нещата.

„Виолетовите“ не се разписаха в последните три мача. Това е най-дългият период без отбелязан гол след промоцията в елита. Първият мач между двата съперника на "Васил Левски" бе исторически, защото донесе първи точки в актива на бистришките тигри -1:1.

Отделно в последните 10 кръг „болярите“ запазиха мрежата си „суха“ само веднъж - с Черно море на "Тича". У дома това не им се е случвало. Единствено Яни Пехливанов не е пропускал нито минута от началото на сезона в Първа лига. И днес Генчев няма да може да разчита на контузения защитник Венцислав Василев.

Свързано изображениеЕтър – Витоша (Бистрица)

Днес от 13:00 часа по Диема
Велико Търново, „Ивайло“
Съдия: Владимир Вълков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Етър: Хр. Иванов, Гълъбов, Пехливанов, В. Минев, С. Александров, Д. Атанасов, Апостолов, Сърмов, Руменов, Ив. Стоянов, Ив. Петков
Треньор: Станислав Генчев
Контузен: В. Василев; Наказани: няма

Витоша (Бистрица): Хр. Василев, Цанков, Мутафчийски, Христозов, Гьонов, Кочилов, К. Василев, Садула, Амзин, Ст. Христов, Д. Пеев
Треньор: Костадин Ангелов
Контузен: Долапчиев; Наказани: няма

Баланс: 1 мач, 1 равенство, г.р. 1:1

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма