Шведският специалист Ларс Лагербек обяви, че воденият от него национален отбор на Исландия е направил грешки по време на четвъртфиналния мач от Евро 2016 срещу Франция (2:5). 67-годишният наставник допълни, че играчите от отбора не са използвали ума си по време на двубоя. За Лагербек това беше последен мач начело на викингите. Вече на селекционерския пост на Исландия еднолично ще бъде Хеймир Халгримсон.

„На Евро 2016 Исландия беше дебютант, а стигна до четвъртфинал. Това е абсолютна фантастика. Не използвахме мозъците си в мача срещу Франция, но това се дължи и на факта, че съперникът беше много силен. Искам да поздравя френските национали. Те имат невероятен отбор, който ни направи да изглеждаме смешни. Е, и ние им помогнахме малко...

Прекарах прекрасни 4,5 години начело на националния отбор на Исландия. Подкрепата, която получавах, беше невероятна. Наслаждавах се на всяка една минута в тима. Вероятно с изключение на първото полувреме срещу Франция.

„Може и да се върна към треньорството в един момент, но сега е моментът Хеймир Халгримсон да покаже своите качества и да поведе националния отбор на Исландия“, заяви Лагербек.

Ларс Лагербек пое Исландия в средата на октомври 2011 година и още в първия си квалификационен цикъл начело на отбора класира викингите на бараж за участие на Мондиал 2014. Там исландците загубиха два пъти от Хърватия. В следващия цикъл обаче Лагербек успя да класира тима на Евро 2016.