Безредици са започнали в Париж след края на финалната среща на Евро 2016. Както е известно, домакинът Франция загуби с 0:1 от Португалия след продължения.

Веднага след това са започнали безредиците, които трудно са били овладяни от полицията. Хората са получавали предупреждения да не преминават близо до Айфеловата кула и „Шанс Елизе“, тъй като положението там се считало за несигурно.

В резултат на акцията на властите има над 40 арестувани. Някои от тях са задържани, докато са влизали в един от фонтаните.

Проблемите около Айфеловата кула започнаха още преди мача, когато в намиращата се близо фензона запалянковци са започнали да хвърлят предмети и са опитали да пробият полицейската ограда.

Още два часа преди началото на финала фензоната е била препълнена, а хората вътре са надхвърляли капацитета от 90 000 зрители. Затова са били издигнати огради, които да ограничат достъпа на други фенове.

След началото на проблемите полицаите са използвали сълзотворен газ и водно оръдие, за да укротят тълпата и да прекратят безредиците.