Селекционерът на Испания Висенте дел Боске бе разочарован от загубата с 1:2 от Хърватия и най-вече от факта, че тимът му ще играе срещу Италия на осминафиналите на Евро 2016.

"Играчите потънаха в тишина след загубата. Те не обичат да губят. Контролирахме срещата. Няма да защитавам представянето ни, но мисля, че играхме добре", заяви селекционерът на Испания.

"В края имаше един кратък миг на разконцентриране и нямам оплаквания от представянето на отбора. Имаме време да анализираме какво значи двубоят ни срещу Италия от осминафиналите. Не ни се щеше да се изправяме срещу тях на този етап, но това е футбола", добави той.

"Контролирахме днешната игра, но сега ще пробваме да се възстановим, за да сме в кондиция за понеделник. Дори днес не играхме лошо, но резултатът не е в наша полза. Ще се подготвим за мача с Италия. Не задържахме топката достатъчно добре преди победния гол за Хърватия и не бяхме готови да контраатакуваме. Знаем качествата на Перишич, но в крайна сметка продължаваме напред. Не сме в потока, в който искахме да бъдем, но трябва да надмогнем ситуацията", каза още дел Боске.