Селекционерът на домакина Франция Дидие Дешан изненадващо не спомена своя тим сред фаворитите за титлата на започващото утре европейско първенство по футбол, както и, че неговите възпитаници биха дали всичко за спечелването на трофея. Преди мача на откриването срещу Румъния утре вечер от 22:00 часа българско време на „Стад дьо Франс” 47-годишният специалист определи световния шампион Германия и защитаващия титлата си отпреди четири години тим на Испания като основни фаворити за трофея.

„Германия е световен шампион и няма как да не е суперфаворит. Тимът на Испания пък съвсем скоро спечели всичко възможно, което също я прави основен претендент за титла на Евро 2016”, категоричен бе Дешан на пресконференцията преди мача с Румъния.

„Очаквам интересен турнир, след като разликата между големите и малките тимове не голяма и всички фаворити трябва да подхождат по-внимателно към сочените за аутсайдери отбори”, каза още селекционерът на „петлите”.

„Трябва да вкараме колкото се може по-бързо до гол във вратата на Румъния. Това би дало допълнително спокойствие на играчите. Очаквам силно игра в защита на съперника, а те имат и отличен вратар. Те бързо се организират от защита в атака и са много дисциплинирани на терена. Надявам се, че няма да се затворят в своята половина. Ние имаме страхотен потенциал в атака и ще опитаме да го използваме максимално. Искам да се представим на ниво в отбрана”, завърши Дешан.