Ейре не само, че не се стряска от предстоящия осминафинал с Франция в неделя, но се готви и за мъст. Ирландците ще се опитат да си върнат на „петлите” заради скандалния плейоф за Мондиал 2010.

Мачът на 18 ноември 2009 година на „Стад дьо Франс” остана в историята с „гениалния” пас на Тиери Анри с ръка. В 103-ата минута той подаде по непозволен начин топката към Уилям Галас, който отбеляза решителния гол в двубоя. Благодарение на попадението французите отидоха на световното в ЮАР, а Ейре остана извън борда.

„Ограбени сме! Скандалната игра с ръка остана незабелязана от съдиите. Дали беше нарочно или просто става въпрос за недоглеждане?!”, гръмна тогава ирландската преса.

Впоследствие се появи слухът, че шефът на ФИФА Сеп Блатер платил под масата 4 милиона евро на футболната федерация на Ейре, за да не се стига до съд.

Предстоящият двубой на 26 юни в Лион ще бъде наблюдаван от самия Тиери Анри, който коментира Евро 2016 за ВВС. Преди няколко дни французинът е посетил лагера на ирландците, но те са се държали доста дипломатично с него. Което означава, че случаят не е забравен. Повече от сигурно е, че на осминафинала Ейре ще търси своя реванш.