Наставникът на Португалия Фернандо Сантош говори мотивиращо след равенството 0:0 срещу Австрия, намалило сериозно шансовете на тима му за излизане от група "F".

"Не можем да потънем в своята собствена слабост. Имаме финален мач на 22-и юни - първият ни финал на това Европейско първенство. Можем да се концентрираме колко положения имахме. Честно или не - това е футболът. Не е честно, това е истина, но е безсмислено да го обсъждаме, защото следващият мач е като финал за нас", заяви наставникът.

"Не можем да игнорираме резултата. Мислех, че Австрия ще иска да владее играта и да атакува повече, но те не го направиха. Имаха бързи контраатаки. След това поехме контрол, а те започнаха с техните действия между вратаря и централните защитници", добави той.

"Австрия е страхотен тим и опитаха контраатаки. Имахме няколко шанса, но не отбелязахме. Казах на играчите, че трябва да продължим да играем спокойно през втората част, но играта стана по-балансирана, въпреки статистиката", каза още селекционерът на Португалия.

"Мачът срещу Исландия не беше страхотен, но бе добър. Ако бяхме победили, това щеше да е голяма стъпка напред, а днес имахме нов позитивен мач. Сега трябва да изиграем следващата среща, следващият финал, който ще накара отбора да израстне. От това се нуждаем. Унгария ще се радва на равен с нас. Те ще бъдат много мотивирани, а ние ще трябва да разбием тази стена", завърши Сантош.hat we need right now. Hungary will be happy to draw against us. They’ll be highly motivated and we need to break this wall down.