Работещият в малка агенция за недвижими имоти Денис Сикорски ще пропътува общо 7527 км около трите мача на бундестима в груповата фаза.

25-годишният германец е изчислил, че ще му е по-евтино да се връща до родината след всеки от тях. Той нямал и достатъчно отпуск, за да си позволи по-продължителен престой във Франция. Сикорски има билети до финала. При отпадане в групата обаче от ГФС възстановяват парите, пише „24 часа”.

За първия мач в Лил, завършил с победа 2:0 над Украйна, Денис заминал с приятел с кола през Холандия, или общо 950 км. Преспали в хостел срещу 20 евро, а на връщане до Рангсдорф (40 км източно от Берлин) пътували 847 км.

За втория двубой на бундестима, който е в четвъртък срещу Полша, ще се лети от германската столица до Брюксел 765 км, а оттам следват 313 км с влак до Париж. Заради терористичните атентати в белгийската столица полетите дотам са много евтини. Сикорски плаща 7,99 евро за билет.

След срещата на "Стад дьо Франс" пак има нощувка в хостел и оттам Денис ще продължи до летището в Буве - 100 км. С нискобюджетен полет ще лети 1574 км до Будапеща. Там ще го чакат съотборниците му от аматьорски тим, с които са си организирали парти за уикенда.

Прибирането до Берлин със самолет е 850 км. За третия мач на 21 юни срещу Северна Ирландия отново в Париж Сикорски ще повтори варианта през Белгия. Сутринта от френската столица е полетът до Берлин - 1050 км. Сикорски планира в 10,00 ч да е на работното си място.