Героят за Франция от полуфиналната битка с Германия с реализираните два гола Антоан Гризман заяви, че самият той не се смята за герой и е твърде далеч от легендата Мишел Платини, който вкара 9 гола за европейската титла през 1984 година на домашна сцена. Гризман има вече 6 гола на Евро 2016 преди финала срещу Португалия в неделя от 22:00 часа българско време на „Стад дьо Франс”.

"Не мога да кажа, че аз съм героят, напротив. Всички в отбора са герои в този мач. Затова тренираме като луди - за да можем да реализираме в крайна сметка усилията си на терена. Успяхме да се възползваме от труда си тази вечер и да се класираме на финал", заяви щастливият Гризман, избран очаквано и за най-добър играч на мача.

„Пропуснах дузпа във финала на Шампионската лига и исках да вкарам. Цялата страна стои зад нас. Беше много работа, която отметнахме. Вкарал съм 6 гола, но съм далеч от Мишел Платини. Надявам се един ден да се доближа до него”, допълни нападателят.

"Сега всички се чувстваме като малки деца, много сме щастливи от победата. И на финала ще се вложим максимално, за да зарадваме цялата страна", завърши Гризман.