Джейми Варди беше една от сензациите на завършилия сезон на Висшата лига, а сега играе на Евро 2016 с националния отбор на Англия. Снощи дори беше титуляр при нулевото равенство със Словакия. На мнозина сигурно е направило впечатление, че 29-годишният нападател близо година играе с бинтована дясна ръка и това поражда въпроси за причината, довела до решението на играча на Лестър.

Обяснението е напълно логично и няма никакъв скрит подтекст, въпреки че се появиха информации за наличието на рекламен договор между Варди и фирма производител на медицински протектори и превързочни материали.

Истинската причина е с тригодишна давност, още от времето, когато Лестър играеше в Чемпиъншип. Преди гостуване на „лисиците“ в Блекпул Варди посещава увеселителен парк и решава да тества силата на своя удар. Опитът на нападателя е толкова неудачен, че причинява фрактура на китката на дясната му ръка.

Травмата заздравява, но се случва друг инцидент. На 13 септември 2015 година, когато Лестър гостува на Астън Вила и стига до успеха с 3:2, въпреки че 20 минути преди края изостава с 0:2, Джейми Варди пада на терена върху дясната си китка и чупи две костици.

Оттогава играе с пластмасов протектор на дясната ръка, върху който слага бинт в различен цвят в замисимост от екипа на тима му. Той сваля шината след края на мачовете, ползва я по време на тренировки, но не я носи в ежедневието. Заради контузията Варди имаше планирана операция, която беше отложена предвид включването на нападателя в състава за Евро 2016.

Това обаче доведе до друг проблем. Хирургическата интервенция ще наложи триседмична рехабилитация, а това ще принудиДжейми Варди да отложи за догодина медения си месец. Както е известно, нападателят на Лестър се ожени в края на май. Самата женитба се проведе с година закъснение. Венчавката беше планирана за миналия юни, но тогава Джейми отложи сватбата, тъй като отново беше повикан от Рой Ходжсън в националния отбор.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ