Селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов изрази съмнение във възможността Сами Кедира и Марио Гомес да играят в предстоящия полуфинал на Евро 2016.

Кедира игра само 16 минути при успеха над Италия след дузпи в четвъртфинален мач, игран в събота вечерта в Бордо. Гомес беше в основата на атаката за гола на Месун Йозил, но беше заменен през второто полувреме.

„Сами има проблем с подколянното сухожилие. Не беше много приятно, че трябваше да го заменим толкова рано в мача. Не знам дали ще успеем да го излекуваме за мача в четвъртък. Гомес също има проблем и не съм сигурен за неговото състояние“, коментира Льов.

Другият удар по плановете на германския селекционер е наказанието на Матс Хумелс, който получи жълт картон в края на редовното време. Съперникът на Германия за полуфинала в четвъртък ще стане ясен тази вечер, когато Франция играе с Исландия.

„Франция е фаворит. Домакин е и има силен отбор, който е пълен с много добри индивидуалности. Исландия ме изненада. Това е отбор, който е много добре организиран в защита. Няма да е лесно за Франция, но мисля, че ако да наложи качествата си на терена, ще се класира за полуфиналите“, призна Йоахим Льов.

„Когато си на полуфинал, целта ти е само една – да се класираш на финала. Сега основната ни задача е да успеем да възстановим футболистите. Тежки мачове, като този с Италия, оказват своето влияние“, допълни селекционерът на Германия.