Селекционерът на националния отбор на Италия Антонио Конте планира да направи девет промени в стартовия състав за предстоящия мач срещу Ейре. „Адзурите“ спечелиха първите си два двубоя от Група „Е“ на Евро 2016 и си гарантираха не само участие на осминафиналите, но и първото място в класирането, независимо от резултатите от последните срещи в сряда.

Сигурните две промени ще са свързани с Антонио Кандрева, лекуващ контузия, и Джанлуиджи Буфон, който ще получи почивка след появилите се симптоми на грип. На вратата се очаква да започне Салваторе Сиригу.

Според последните информации от италианските медии може да има общо осем или девет промени в титулярния състав. Анджело Огбона и Матео Дармиан ще се появяват на терена вместо Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. Най-вероятно единственият от тройката защитници, който ще запази мястото си е Андреа Бардзали.

Стефан ел Шаарави и Матиа де Шилио са фаворити за позициите по двете крила, а това означава, че няма място за Федерико Бернардески или Лоренцо Инсиние. В халфовата линия Тиаго Мота ще „дърпа конците“ заедно със Стефано Стураро и Алесандро Флоренци. В атака се очаква да играят Чиро Имобиле и Симоне Дзадза.