Селекционерът на Уелс Крис Коулмън бе на върха на щастието след победата над Белгия (3:1) и класирането на тима за полуфиналите на Евро 2016 във Франция. Уелсците ще спорят с Португалия за едно от местата на финала.

„Ако трябва да съм откровен, знаехме, че ще е труден мач, защото това е топ съперник. Нашият отбор в невероятен. Никога не се предава и остава в мача. Очаквах повече от Белгия след 0:1, но след това се разви нашата игра. Борихме се и използвахме нашите шансове”, сподели след мача Крис Коулмън.

„Знаехме, че имаме класни играчи да стигнем до победата. Дори когато изоставахме с 0:1 в тази невероятна атмосфера усещахме, че имаме сили да обърнем резултата. Доказахме, че можем да продължим да правим това, което правим. Имаме футболисти като Арън Рамзи и Гарет Бейл и футболисти, които могат да си подават. Във всички други мачове се опитахме да си подаваме по този начин, но днес се получи съвършено. Брилянти бяха всичките попадения. Този на Сам Воукс бе най-добрият. Винаги се оказва на точното място. Ашли Уилямс дори можеше да вкара хеттрик”.

„Продължавайте да мечтаете и не се отказвайте от мечтите си. Ако продължиш да се бориш и не се плашиш да се провалиш, нещата се получават”, завърши наставникът на Уелс.