Селекционерът на Германия по Йоаким Льов не смята, че тимът му е фаворит преди утрешния полуфинал срещу Франция на Евро 2016. Срещата е от 22 ч в четвъртък на "Стад Велодром" в Марсилия, а специалистът очаква "петлите" да играят атакуващо.

"Не мисля, че сме фаворит. Не играем само срещу националния отбор на Франция, но и срещу цялата страна. Французите натрупаха много самочувствие след победата над Исландия. Феновете са в еуфория, а тези положителни емоции могат много да помогнат на съперника", коментира Льов.

"Двата отбора имат отлични изпълнители. Ще победи този, който покаже по-добре качествата си, играе с повече мотивация и желание, използва шансовете си по-добре, направи по-малко грешки", допълни той.

"Ситуацията при нас не е лесна. Въпреки проблемите, ще се постараем да компенсираме отсъствието на Кедира, Гомес и Хумелс. Вярвам на 100 процента на футболистите, които ще започнат като титуляри в състава утре. Не мисля, че ще има някаква промяна в играта ни, въпреки че част от изпълнителите ще бъдат различни", каза селекционерът на Бундестима.

"Швайнщайгер нямаше проблеми на сутрешната тренировка. Контузията му е излекувана и той се готвеше на 100 процента. Със сигурност ще бъде титуляр. Той е много важен играч за нас със своя огромен опит. Ако силите му не стигнат, имаме варианти за негова смяна. Но срещу Италия той показа, че можем да разчитаме на него", обясни Льов.

"Очакванията ми са, че Франция ще атакува. Те са домакини и ще заложат на офанзивната игра. Това е силата им. Не случайно имат трима играчи, които са на върха в листата на голмайсторите - Пайет, Грийзман, Жиру. Ние трябва да играем много компактно в защитен план, защото те са много бързи и разнообразни. Не трябва да им оставяме пространства, защото в противен случай, ще имаме затруднения. Те се защитават добре и са силни в атака, но всеки тим си има проблеми. Няма перфектен отбор. Разучили сме съперника и ще се постараем да използваме слабостите им. Надявам се да ги изненадаме", допълни той.

"Франция досега не е играл труден мач срещу силен отбор. Не е бил подложен на голямо напрежение. Те имат силно желание да играят на финала. Ние също. Очаквам интересен двубоя с повече положения в сравнение със срещата ни срещу Италия", каза Льов.