Легендата на световния футбол Диего Марадона смята, че Португалия зависи прекалено много от Кристиано Роналдо и това ще донесе проблеми за тима срещу Хърватия. Двата отбора се изправят един срещу друг на 1/8-финалите от Евро 2016. Срещата е на 25 юни от 22:00 часа.

"Португалците твърде много зависят от Роналдо. Той игра блестящо срещу Унгария, но ако Кристиано не намери своята игра, отборът отслабва наполовина. Тактически грамотните хървати не трябва да му дават много възможности. Резултатът на Португалия зависи от това, колко успешно Роналдо може да намира свободни пространства", сподели Марадона.

„Преди началото на мача хърватите са фаворити. Те показаха своята сила в двубоя с Испания. В мача с Чехия изпуснаха победата от резултат 2:0, а след това допуснаха бърз гол от действащия шампион. Това можеше да ги сломи, но след като отборът в отсъствието на Модрич и Манджукич успя да си върне победната настройка, това говори за решителност и сериозен потенциал."

"Може би е рано да си спомняме за бронзовите медали на Хърватия през 1998 г., но тяхната тактическа дисциплина и отбора работа могат да бъдат доста сериозни аргументи в плейофите"