Селекционерът на Ейре Мартин О‘Нийл бе на върха на щастието след победата над Италия с 1:0 и класирането на тима за осминафиналите на Евро 2016. Ирландците завършиха трети в група „Е” и ще играят срещу домакина Франция в спор за място на четвъртфиналите.

„Никога не съм бил по-горд от моите момчета. Това беше специална нощ. Получихме огромна подкрепа от нашите фенове, бяхме едно цяло с тях и сякаш това ни даде фантастичен стимул, за да стигнем до така ценното попадение. Заслужавахме да спечелим този мач. Колективният дух в нашия тим е на лице. Той обаче не печели мачове. Това се случва с необходимите качество и опит, които се трупат през годините. И преди сме вкарвали късни попадения. Според мен това е едно доказателство за нашата непримиримост до последния съдийски сигнал“, сподели след мача О’Нийл.

„Очаква ни голям мач срещу Франция. Те са домакин на турнира, което допълнително прави задачата ни още по-тежка. Надявам се да играем толкова силно, колкото днес. Ще бъде огромен тест за нас“, допълни ирландският специалист.

Франция и Ейре играят на 26 юни (неделя) от 16:00 часа българско време в Лион.