Румънският нападател на българския шампион Лудогорец Клаудио Кешеру е убеден, че може да играе 1/8-финал с националния си тим на Евро 2016 във Франция, въпреки че Румъния има само точка след първите си два мача в група „А”.  

"Шансовете ни за класиране на 1/8-финалите са 50%. Поне така ги оценявам аз. Трябва да победим Албания и почти сигурно ще излезем от групата", заяви Кешеру след равенството 1:1 срещу Швейцария на „Парк де Пренс”. Той и друг румънец от Лудогорец Андрей Препелица играха цял мач и получиха жълти картони. Третият румънец от българския първенец Козмин Моци остана резерва и не влезе в игра.

"Като цяло смятам резултата от мача за справедлив. Правехме това, което трябваше да правим, затова не може да имаме претенции към себе си. Беше важно да не загубим. На почивката, когато водехме 1:0, треньорът Ангел Йорданеску ни помоли да не преотстъпваме инициативата на съперника. Опитахме, но Швейцария е много силен отбор. В него играят много силни футболисти и те ни създаваха доста проблеми", допълни Кешеру.