Репортер на британския таблоид „Сън“ откри огромни пропуски в охраната на Евро 2016 в Марсилия. Градът е един от рисковите домакини на мачове от европейското първенство, а днес е домакин на двубоя между Англия и Русия.

Беше обявено, че охраната на „Стад Велодром“ ще бъде изключително засилена заради очакваното присъствие на Владимир Путин, който според информациите ще пристигне с подводница. Освен това американските служби информираха преди две седмици, че се очаква опит за атентат на Ислямска държава именно за мача между „трите лъва“ и „сборная“.

Широко рекламираната засилена сигурност обаче се оказва само медиен трик, твърди „Сън“. Репортер на изданието е проникнал на стадиона в Марсилия без да срещне никакви охранители. Той дори е получил помощ от служители на съоръжението, които са му предоставили стълба, за да прескочи оградата.

Репортерът Рос Кембъл разкрива, че е можел спокойно да внесе бомба на „Стад Велодром“ и то броени часове преди началото на мача между Англия и Русия. Журналистът признава, че е направил 15-минутна разходка на стадиона без да бъде спрян от полицаи, охранители или дори обикновени служители на съоръжението. Той не е видял и наличие на охранителни камери в зоната, която е била обявена от властите за намираща се под изключителна охрана.

Както е известно, вчера Марсилия стана арена на масови сбивания с участие на фенове на Англия и Русия.