Германският производител на спортна екипировка "Пума" разкри защо толкова много са се късали екипите на Швейцария по време на мача с домакина Франция (0:0) от група „А” на Евро 2016. От немския концерн обявиха, че дефектен материал е основната причина за скъсаните фланелки и проблемът е само за няколко бройки от произведените тениски. През първото полувреме на мача в Лил трима играчи на „кръстоносците” трябваше да сменят скъсаните си фланелки.

"За първи път ни се случва подобно нещо с фланелките като на мача снощи. Пет отбора на "Пума" изиграха десет мача до момента без никакви проблеми", се казва в изявление на германската компания, която направи вътрешно разследване, което установило, че още в процеса на производство на плата се е получила дефектна партида от него и точно тя е била използвана за конкретните фланелки на швейцарските национали.

От компанията са проверили състоянието на екипите и на останалите отбори, с които работи - Австрия, Чехия, Италия и Словакия, но не са открили други проблеми.