Звездата на португалския национален тим по футбол Кристиано Роналдо бе много щастлив след победата над Уелс (2:0) и класирането за финала на Евро 2016. Съперник на „мореплавателите” във финала ще бъде победителят от сблъсъка между домакина Франция и световния шампион Германия в другия полуфинал.

„Надявам се, че ще ме видите да плача от радост в неделя. Това е една мечта. Близо сме до нея и се надяваме, че ще спечелим”, заяви след мача Роналдо, който изравни рекорда на Мишел Платини от 9 гола на европейски първенство. Френската легенда постигна това само на едно първенство – Евро 1984 във Франция, но Роналдо е първият футболист с три полуфинала на европейски първенства.

"За това си мечтая от началото. Знаехме, че има да извървим дълъг път, но не сме спирали да се борим. Вярвахме си, дори и след трудната първа фаза. Както обичам да казвам, не е важно как започваш, може да е зле, важно е да завършваш добре. Всички тук - треньори, играчи, медицинския ни щаб, всички заслужават това. Все още не сме спечелили нищо, но мечтата ни е жива. Вече 13 години играя на най-високо ниво. Цифрите не лъжат. Много работа, смирение и жертви, и нещата се случват”, допълни португалецът.