Кристиано Роналдо вкара два от головете за Португалия за равенството 3:3 срещу Унгария в последния и за двата тима мач от група „F” на Евро 2016 във Франция. Така Португалия се класира за осминафиналите, където ще срещне Хърватия, а голмайсторът на Реал (Мадрид) пренаписа на два пъти историята на европейските първенства и се изравни по попадения с бившия английски национал Алан Шиърър.

Трикратният носител на „Златната топка” записа 17-и мач на европейски първенства и вече е едноличен рекордьор по този показател, задминавайки французина Лилиам Тюрам и холандеца Едвин ван дер Саар, които имат по 16 срещи на сметката си.

С отбелязаните си голове пък Роналдо стана първият играч с попадения на четири различни европейски първенства (2 на Евро 2004 в Португалия, 3 на Евро 2008 в Австрия и Швейцария, 1 на Евро 2012 в Полша и Украйна, а досега 2 на Евро 2016 във Франция). Португалецът има общо 7 гола на еврофинали, изравнявайки се с англичанина Алан Ширър. Вечната голмайсторска листа на европейските първенства се оглавява от френската легенда Мишел Платини, който има 9 гола с екипа на „петлите”.