Селекционерът на Уелс Крис Коулмън отговори на спекулациите, че може да поеме националния отбор на Англия. 46-годишният специалист разкри, че няма никаква вероятност да застане начело на „трите лъва“. Освен това той иска да изпълни договора си с Уелс, който е до края на Мондиал 2018.

„Такава възможност дори не ми е минава наум. Аз съм уелсец от цялото си сърце и душа. Завинаги ще бъда от Уелс. Иска ми се отново да се пробвам в клубния футбол и да водя отбор в Шампионската лига, но това може да стане едва след края на договора ми с националния отбор“, призна бившият треньор на Фулъм и Реал Сосиедад.

Коулмън пое уелските национали през 2012 година след самоубийството на Гари Спийд. Той успя да класира „драконите“ на полуфинал на Евро 2016 при първата поява на тима на голям турнир след участието на Мондиал'58 в Швеция.

В сряда (6 юли) на Крис Коулмън и Уелс предстои мач срещу Португалия от полуфиналите на Евро 2016. Двубоят се очаква с интерес и заради сблъсъка на звездите на двата тима Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, които са съотборници в Реал (Мадрид).