„Когато си нападател, главата ти е винаги на дръвника. Ако получиш шанс и го пропуснеш, това няма как да не бъде отбелязано. На един подобен турнир дори е по-трудно, защото имаш мач или два да се докажеш”, заяви легендата на английския футбол Алан Шиърър по адрес на Хари Кейн.

„В крайна сметка, въпреки всички голове, които вкара за Тотнъм, Хари не успя да остави отпечатък и пропиля възможността, която получи. Това е положението“, добавя Шиърър пред вестник „Сън“.

„Преди Евро 96 не бях вкарвал година за Англия и бях под голямо напрежение. Разписах се срещу Швейцария и всичко се промени, но ако не го бях направил едва ли щях да имам някакви претенции, ако треньорът бе решил да ме извади от титулярите след това.

В крайна сметка Кейн не се справи, а вчера влезлите от пейката Варди и Стъридж, а и Рашфорд след това, определено се включиха много добре. Струва ми се, че при това положение в следващия двубой Варди и Стъридж трябва да започнат като титуляри. Критикувах Рой за смените му срещу Русия, но сега промените, които направи, бяха отлични. Като цяло представянето през второто полувреме бе много добро и това ни прави оптимисти за следващите двубои“, завърши Шиърър.