Леонид Слуцкий се надява Русия да покаже запомняща се игра на европейското първенство по футбол във Франция, което започва в петък.

"Не искам да говоря за резултати и мечти. Желанието ми е отборът да покаже такъв футбол, който да остане в спомените на нашите фенове и след време запалянковците да говорят за представянето на Русия на Евро 2016 като емоционално, смело, агресивно и запомнящо се", коментира наставникът на "Сборная", цитиран от БТА.

Русия стартира надпреварата на 11 юни срещу Англия от 22 часа българско време, а в група "В" са още отборите на Уелс и Словакия, които играят по-рано същия ден.

"Ще анализираме играта на Англия на 9 и 10 юни. В момента се намираме в последния стадий от подготовката. Трудно е да достигнем пълен баланс, защото трябваше да променим много неща за кратки срокове. Сега е важно да доизградим нашите игрови принципи, да изчистим грешките, които допуснахме в двете контроли. Не мисля, че в тях се представихме достатъчно ефективно, както през есента. Ще се опитаме да изберем оптимален състав за двубоя с Англия, но стартовите 11 ще бъдат определени в деня на мача", каза още Слуцкий.

Той изрази съжаление, че заради травми няма да може да разчита на водещи футболисти като Юрий Жирков, Алан Дзагоев, Игор Денисов, Олег Кузмин и Дмитрий Черишев.

"Заради всичките кадрови проблеми бяхме принудени преформатираме състава и донякъде да променим тактиката на игра. Надявам се, че сме успели да изградим някакъв стил в последните ни срещи. Имаме варианти при необходимост да усилваме нападателната мощ или да играем по-здраво в защита. Това ще зависи от хода на отделните мачове, от резултата. Не мога да кажа, че сме готови с план "Б", но смятам, че такъв план е трудно да се определи преди да имаме конкретна ситуация", завърши Слуцкий.