Христо Стоичков коментира късно снощи в ефира на БНТ европейското първенство във Франция. Той отново намери начин да се заяде с Кристиано Роналдо.

„За мен най-добрият на Европейското е Антоан Гризман. Заслужава да спечели „Златната топка”. В момента има 6 гола, оня португалец е с три. Да му припишат на оня другия три попадения служебно, за да настигне Гризман. Така ще може пак да получи „Златната топка”, заяви Стоичков по адрес на португалския ас.

Стоичков поздрави съдията Никола Рицоли за отсъдената дузпа в полза на Франция срещу Германия: "Един от класните съдии успя да види тази тънка ситуация".

Камата призна огромния напредък на „петлите” в последните години: "Ние за 20 и кусур години направихме само скандали и да не можем да си говорим един с друг. Франция показа, че мисли за бъдещето, разви детско-юношеския футбол и резултатите се виждат", каза още носителят на „Златната топка” за 1994 година.

За финал Стоичков защити Лионел Меси и изрази убеденост, че той ще се върне в националния отбор на Аржентина, но сега се нуждае от почивка. Според Христо турнирът Копа Америка е показал повече класа от Европейското първенство.