Германският концерн за спортна екипировка „Адидас” се разбра с босовете на немския футбол да продължи да облича футболистите на Бундестима до 2022 година за рекордните 50 милиона евро годишно.

Изпълнителният директор на „Адидас” Херберт Хайнер потвърди за сделката, която рекордна с двойно повече пари от предишния контракт на световните шампиони от Германия. Новото споразумение надминава и сумата от 43 милиона евро, които американската компания "Найк" плаща за година на домакина на Евро 2016 Франция.

"Найк" също искаше да сключи договор с германците, но „Адидас” успя да убеди Германския футболен съюз (ГФС) за продължаване на над 60-годишното партньорство между двете страни.

„Адидас” облича 9 от всички 24 отбора на Евро 2016, а сред тях е и защитаващият европейската си титла от последните две издания на шампионата на Стария континент Испания. С екипировка на „Найк” играят 6 тима, сред които освен Франция и Англия, а другата германска компания „Пума” облича пет отбора, сред които Италия и Швейцария, чийто фланелки на няколко пъти се скъсаха по време на мача с „петлите” (0:0) в неделя вечер в Лил.