Португалия се класира на четвъртфиналите на европейското първенство след победа с 1:0 след продължения срещу Хърватия. Рикардо Куарешма вкара скъпоценното попадение в 117-ата минута. Двата отбора изиграха скучен мач, но селекционерът на португалците Фернандо Сантош заяви, че единственото важно нещо е крайният резултат.

"Нашият отбор е млад и повечето играчи нямат голям опит. Бъдещето е пред тях. Получи се тактически мач. Искахме да владеем повече топката и да контролираме двубоя, но съперникът не ни позволи. Хърватите са много качествен отбор и го показаха в груповата фаза. Като цял стояхме добре на терена и не давахме на противника да контраатакува", каза Сантош.

"Би било глупаво да отричаме, че накрая ни провървя. Но не мога да кажа, че сме спечелили незаслужено. Понякога трябва да действаш прагматично, за да победиш. Футболът е за феновете, а не за анализаторите. За феновете най-важна е победата. Днес ние направихме всичко необходимо, за да я постигнем", добави наставникът на португалците.