Селекционерът на Румъния Ангел Йорданеску заяви, че това поколение футболисти не са се възползвали от шанса си и затова се е стигнало до отпадане от евро 2016 във Франция още в груповата фаза. Румънците завършиха последни в група „А” след поражението от Албания (0:1) и само една спечелена точка от три срещи.

„Загубата си е загуба и ние наистина съжаляваме за това, което се случи. Имахме много шансове да вкараме. Започнахме мача добре и контролирахме нещата. Заради грешка в нашата защита допуснахме гол. През второто полувреме опитахме да наложим нашия стил и владеехме топката. За съжаление не вкарахме. Ако бяхме отбелязали, може би мачът щеше да е различен. Според мен албанските фенове дадоха много енергия на отбора си и това им помогна да реализират“, сподели след мача наставникът на румънците.

„Играхме добре срещу Франция, а срещу Швейцария изтървахме много положения. Това е една болезнена загуба за Румъния. Ако не печелиш, значи не заслужаваш да продължиш напред. Казах вчера, че това е мачът за сегашното поколение играчи и беше вярно. Класирането щеше да е тяхната награда. Те направиха всичко по силите си“, допълни Йорданеску.