Легендарният английски специалист Хари Реднап изрази готовност веднага да поеме руския национален тим, ако селекционерът Станислав Черчесов оваканти поста.

"Ха-ха, ако има нещо - готов съм! Мога да си купя билет до Москва дори утре, обадете ми се. Ако говорим сериозно обаче, оставката на треньора няма да помогне. Никой треньор не може да успее със слаби играчи. Това е невъзможно", отговори Реднап на въпрос на "Спорт Експрес" какво мисли за евентуална оставка на Черчесов, за каквато настояват феновете.

"Сигурен съм. И Пеп също (б.р. Гуардиола). Треньорите не са фокусници, те не могат да правят чудеса. Ако футболистите нямат високо ниво, треньорите не могат да го поправят. Помислите за играчите, които са в националния отбор на Русия. Играят ли те в европейските първенства? Във Висшата лига например няма нито един. А в Англия са най-добрите. Но не е само това. Къде са новите Павлюченко, Аршавин?", добави бившият мениджър на Тотнъм и Уест Хям на въпрос дали и Юрген Клоп би се провалил начело на Сборная.