Вече десет дни феновете на футбола се наслаждават на мачовете от европейското първенство. Едва ли някой е забравил защо турнирът се казва Евро 2020, пък сме 2021 г. Контитенталният шампионат трябваше да се проведе през миналата година, но беше отложен заради пандемията от COVID-19.

И сега турнирът протича в сянката на коронавируса и се появяват играчи с положителни тестове за заразата. Не са малко феновете, които гледат на проблема от веселата страна на пандемията.

За това свидетелстват снимки, направени на трибуните на стадионите. Един жител на азербайджанската столица Баку се появи на мача между Швейцария и Турция с фланелка на местен футболен клуб в черно-бяло райе, а на гърба имаше №19, но вместо името на футболист, беше изписано COVID.

Не по-малко забавни се оказаха и привържениците на националния отбор на Нидерландия, които показаха, че имат отношение към имунизацията срещу коронавируса. Трима от тях се появиха на мач с оранжеви фланелки, на чиито гърбове бяха изписани имената на първите три ваксини, получили разрешение за употреба в Европейския съюз – „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“.