ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Програмата на втория кръг от груповата фаза на Евро 2020 завършва с днешните три мача – един от група „Е“ и два от група „F“. Световният шампион Франция и европейският първенец Португалия може да се класират за осминафиналите, ако успеят да спечелят днешните си срещи. „Петлите“ играят с Унгария, а Кристиано Роналдо и компания срещат Германия в Мюнхен.

ГРУПА „Е“ - ТУК

Испания и Полша не стартираха участието си на европейското първенство по начина, който очакваха. „Червените фурии“ направиха равенство с Швеция, докато „дружина полска“ изненадващо загуби от Словакия. Защитникът Ян Беднарек обеща на феновете, че грешката няма да се повтори. Поляците обаче трябва да се справят с доминиращия стил на Испания. Тимът на Луис Енрике имаше 75% притежание на топката в мача си с Швеция и направи впечатляващите 852 точки паса. Въпреки това „фуриите“ не успяха да вкарат гол.

SpainИСПАНИЯ – ПОЛШАPoland

Днес от 22:00 часа
Севиля, „Ла Картуха“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Испания: Симон, Аспиликуета, Лапорт, Пау Торес, Алба, Йоренте, Родри, Педри, Жерар Морено, Мората, Олмо

Полша: Шчесни, Бережински, Глик, Беднарес, Йожвиак, Модер, Линети, Рибус, Клих, Желински, Левандовски

Баланс: 10 мача, 8 победи за Испания, 1 равенство, 1 победа за Полша, г.р. 27:8

----------------------------------------------

ГРУПА „F“ - ТУК

Световният шампион Франция започна с победа над Германия (1:0) участието си в групата на Евро 2020, а днешен успех над аутсайдера Унгария ще класира тима на Дидие Дешан за осминафиналите. Маджарите обаче показаха, че могат да се съпротивляват на големите отбори, въпреки че загубиха с 0:3 от Португалия след три гола в края на мача. Днешният мач противопоставя и приятелите от детинство Антоан Гризман и Лоик Него. Двамата са съотборници за юношеските национали на Франция до 19 г. при спечелването на европейската титла през 2010 г. и дори са в една стая по време на лагера. След това обаче Него предпочете да играе за представителния тим на Унгария.

HungaryУНГАРИЯ – ФРАНЦИЯFrance

Днес от 16:00 часа
Будапеща, „Ференц Пушкаш Арена“
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Унгария: Гулачи, Ботка, Орбан, Ат. Салай, Над, Ловревчич, Клайнхайслер, Шефер, Фиола, Ад. Салай, Шалай

Франция: Льорис, Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес, Погба, Канте, Рабио, Гризман, Бензема, Мбапе

Баланс: 22 мача, 12 победи за Унгария, 2 равенства, 8 победи за Франция, г.р. 47:31 за Унгария

----------------------------------------------

Четирикратният световен шампион Германия се нуждае от задължителна победа срещу Португалия, след като в първия си мач загуби от Франция и не успя да убеди с играта си. Селекционерът Йоахим Льов беше подложен на сериозни критики заради тактическата постройка и избора на играчи. Португалия стартира с победа, но имаше сериозни трудности с пробиването на отбраната на Унгария, който капитулира едва в края на мача. „Маншафтът“ исторически играе успешно срещу Португалия, а Кристиано Роналдо все още няма отбелязан гол срещу германските национали. Лошата новина е, че петкратният носител на „Златната топка“ има общо девет попадения във вратата на Мануел Нойер.

PortugalПОРТУГАЛИЯ – ГЕРМАНИЯGermany

Днес от 19:00 часа
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Португалия: Руи Патрисио, Нелсон Семедо, Рубен Диаш, Пепе, Герейро, Данило, Уилям Карвальо, Диого Жота, Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Роналдо

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс, Хаверц, Мюлер, Гнабри

Баланс: 18 мача, 3 победи за Португалия, 5 равенства, 10 победи за Германия, г.р. 29:16 за Германия