Националните на Нидерландия ще напуснат терена на „Ферецн Пушкаш“ при най-малкото расистко подвикване. Това обяви капитанът на „лалетата“ Жоржиньо Вайналдум. Както е известно, феновете в Будапеща вече си позволиха да обиждат звездата на Франция Килиан Мбапе.

„Дали бихме излязли от терена? Да. Стигнах до извода, че феновете могат да използват расистки звуци от трибуните, за да помогна на своя тим. Да предположим, че хората на стадиона си мислят: „Нидерландия играе по-добре, нека се отнасяме към тях расистки, защото така ще могат да загубят играта“, коментира халфът на Ливърпул.

Вайналдум се надява, че УЕФА ще вземе нещата в свои ръце, ако нещата излязат извън контрол в Будапеща.

„До момента не съм усетил расизъм, но ако това се случи, УЕФА трябва да действа. Те трябва да осъзнаят, че ако не го направят, ще носят голяма отговорност за играчите. УЕФА трябва да защитава футболистите“, продължи той.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Няколко играчи напуснаха терена сами при прояви на расизъм. Но те не са се чувствали подкрепени. Ако реферът или може би играчите на противника скочат, тогава сигналът ще е по-силен. Все още не изключвам излизането извън терена, ако нещо подобно се е случило в неделя срещу Чехия“, добави лидерът на „оранжевите“.

Вайналдум призна, че говори почти всеки ден с контузения капитан на тима Върджил Ван Дайк. „Преди мача срещу Северна Македония той ме помоли да вкарам два гола. Направих го и заради това празнувах като него, почесвайки брадичката си. Още обаче не ми е съобщил колко гола трябва да вкарам срещу Чехия“, завърши с усмивка той.