Воденият от Роберто Манчини италиански национален тим изравни изключителен 82-годишен рекорд с успеха си над Уелс с 1:0, който бе трети пореден за "скуадра адзура" на Евро 2020. С тази победа Италия спечели група "А" на надпреварата с пълен актив от 9 точки и изравни постижението на легендарния треньор Виторио Поцо, който извежда "адзурите" до 30 поредни срещи без поражение в периода от 1935 до 1939 година, а в 17 от тях тимът запазва суха мрежа. 

Селекцията на Манчини се изравни с онзи отбор на Виторио Поцо, а Италия няма допуснат гол вече в 11 поредни срещи. "Адзурите" впечатляват с атакуващия си стил на игра - нещо напълно нехарактерно за традициите на националния отбор, а феновете дори започват да мечтаят за титлата на Евро 2020. 

"Скуадра адзура" приключва групата на първо място и на 1/8-финалите ще спори с втория от група С (засега Украйна или Австрия), докато вторият в подреждането Уелс излиза срещу номер 2 в група В (засега Русия или Финландия). Третият в подреждането Швейцария също запазва шансове да продължи, но трябва да изчака още няколко дни и срещите на Португалия, Австрия, Финландия и Испания. ВИЖ КЛАСИРАНЕТО