ГРУПА „А“ - ТУК  ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Програмата на третия кръг на груповата фаза на Евро 2020 започва днес с мачовете от група „А“. Италия вече се класира за осминафиналите и може да подходи по-спокойно в мача срещу Уелс и дори е възможно Роберто Манчини да направи ротации в състава си. Двубоят между Швейцария и Турция се очаква да бъде по-интригуващ, тъй като и двата отбора се нуждаят от доста убедителна победа, за да имат шансове да продължат в следващия кръг на шампионата.

В днешната среща срещу Уелс „адзурите“ може да изравнят 82-годишен рекорд. Към момента италианците са в серия от 29 поредни мача без загуба, след като за последно допуснаха поражение на 10 септември 2018 г. от Португалия (0:1). Ако днес не загуби от „драконите“, Италия ще изравни собственото си постижение от периода 1935-39 г., когато под ръководството на легендарния Виторио Поцо записват 30 последователни мача без поражение. Срещу Уелс тимът на Роберто Манчини се очаква да срещне сериозни трудности. С победата над Турция с 2:0 в предишния си двубой от група „А“ тимът на Робърт Пейдж регистрира деветата си „суха мрежа“ в последните 12 мача. Равенство днес ще гарантира на Уелс класиране за следващата фаза, а победа пък ще им донесе първото място в групата.

ItalyИТАЛИЯ – УЕЛСWales

Днес от 19:00 часа
Рим, „Олимпико“
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Италия: Донарума, Толой, Ачерби, Бастони, Емерсон Палмиери, Локатели, Жоржиньо, Верати, Киеза, Белоти, Бернардески
На картон от наказание: няма

Уелс: Уорд, Робъртс, Мефъм, Родон, Дейвис, Ампаду, Алън, Бейл, Рамзи, Джеймс, Муур
На картон от наказание: Дейвис, Мефъм, Муур

Баланс: 9 мача, 7 победи за Италия, 2 победи за Уелс, г.р. 23:5 за Италия

----------------------------------------------

Швейцария и Турция се изправят в битка, в която и двата тима ще преследват победата, за да запазят шансове за класиране на осминафиналите. Това обаче може да стане единствено с изключително резултатен успех, тъй като и двата тима изостават сериозно в головата си разлика до момента. Швейцарците са с 1:4, а турците с 0:5. Тимът на Владимир Петкович има предимството, че разполага с една точка в актива си, докато съставът на Шеньор Гюнеш загуби и двете си срещи до момента. Надежда на турците вдъхват резултати им последните години, когато бяха записани победи над Франция, Нидерландия и Русия, а освен това имат сериозно предимство в директните си мачове срещу Швейцария.

SwitzerlandШВЕЙЦАРИЯ – ТУРЦИЯTurkey

Днес от 19:00 часа
Баку, „Олимпийски стадион“
Съдия: Славко Винчич (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Швейцария: Зомер, Елведи, Шер, Аканджи, Мбабу, Фройлер, Джака, Родритес, Шакири, Емболо, Гавранович
На картон от наказание: Емболо, Гавранович, Мбабу, Шер

Турция: Чакър, Челик, Демирал, Сьоюнджю, Мюлдюр, Айхан, Кахведжъ, Чалханоглу, Юндер, Дервишоглу, Йълмаз
На картон от наказание: Чалханоглу, Дервишоглу, Сьоюнджю, Йълмаз

Баланс: 15 мача, 4 победи за Швейцария, 3 равенства, 8 победи за Турция, г.р. 21:20 за Турция