Сериозни притеснения за заразяване с коронавирус разтърсиха лагера на Италия два дни преди финала на Евро 2020 срещу Англия. Трима души от медиите, работещи с „адзурите“, са дали положителни резултати на изследване за COVID-19.

Цялата база на италианските национали в Коверчано (близо до Флоренция) моментално е била затворена, а всички играчи и треньори са били подложени на тестове. Извикан е и специален екип за дезинфектиране на комплекса.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Шансът да има заразени играчи и треньори е много малък, но искаме да бъдем напълно сигурни. Всички открити тренировъчни занимания са отменени. Ситуацията в никакъв случай не е идеална предвид предстоящия важен мач“, обявиха от Италианската футболна федерация.

Тримата с положителните тестове са служители на националната телевизия „РАИ“ - един журналист и двама техници. Предполага се, че те са се заразили в Лондон. Двама от тях са дали позитивен резултат след полуфинала с Испания, а тестът на третия е направен в Коверчано.

Според източници от националния отбор на Италия, селекционерът Роберто Манчини и всички играчи са ваксинирани срещу коронавируса.

Въпреки това в лагера на „адзурите“ се надяват, че няма да има футболисти с положителен тест, за да не се наложи да бъдат подложени под карантина и всички играчи да са на разположение на Манчини за финала на Евро 2020 в неделя.

В същото време стана ясно, че при пристигането си в Лондон преди мача с Англия италианските национали ще използват тренировъчната база на Тотнъм.