Капитанът на английския национален тим по футбол Хари Кейн бе сравнен с легендата Алън Шиърър, който стана голмайстор на Евро 1996, когато "трите лъва" отпаднаха на полуфинал от Германия след изпълнение на дузпи. Това направи бившият нападател на Англия Теди Шерингам.

Кейн реализира четири гола на Евро 2020 до момента и всички те са след груповата фаза, а с последния от тях срещу Дания (2:1 след продължения) класира "трите лъва" за финала срещу Италия в неделя на "Уембли" от 22:00 часа българско време. Освен това нападателят на Тотнъм изравни легендата Гари Линекер по брой голове за националния отбор на световни и европейски първенства - по 10 и за двамата.

„Не съм се съмнявал и за секунда в Хари Кейн. Той има огромни шансове дори да спечели Златната обувка на турнира, като преди мача с Украйна това бе малко вероятно. Сигурен бях, че ще вкара голове, тъй като е лидер и е много трудно някой да му отрече качествата. Много ми прилича на Алън Шиърър от 1996-а година, когато той бе най-добрият нападател. Всеки знае, че ще играе, защото не можеш да го оставиш резерва. Дори да имаш половин шанс, той трябва да е на терена, защото може да го вкара”, коментира Теди Шерингам.