Властите в Шотландия обявиха кошмарната новина, че има близо 2000 заразени с коронавирус фенове, гледали мачове от Евро 2020 на стадиони, на публични събирания, кръчми или частни домове. Данните са за първите две седмици от шампионата на Стария контитент, в които шотландците изиграха два мача в Глазгоу и един срещу Англия в Лондон. Проблемът с COVID-19 се разраства, след като вчера стана ясно, че 300 финландски фенове са с положителни тестове за коронавирус след пътуването до Санкт Петербург за мача на националния им отбор срещу Русия (0:1) в груповата фаза на турнира.

Общо 1991 случая на коронавирус са само на жители на Шотландия, а здравните власти заявиха, че 1294 от заразените са пътували до Лондон за мача срещу Англия на 18 юни. Само 397 от тях са били на стадион "Уембли".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Други 55 случая са свързани с фензоната в Глазгоу, а има и 38 положителни теста, свързани с мача на Шотландия срещу Хърватия и 37 от двубоя срещу Чехия. 

Случай се определя като свързан с Евро 2020, дори ако лицето присъства на неформално събиране. Около 3/4 от случаите са на хора между 20 и 39 години, а 9 от 10 заразени са мъже. Властите в Шотландия не отговарят на въпроса колко от заразените са били ваксинирани.