ЕВРО 2020 ЕЛИМИНАЦИОННА ФАЗА  ТВ ПРОГРАМА   ГОЛМАЙСТОРИТЕ

Кой ще пише приказка днес на Евро 2020? Тази вечер предстои да станат ясни и последните полуфиналисти. От 19:00 часа в Баку спорят Чехия и Дания, а от 22:00 часа е последният четвъртфинал: Украйна - Англия (в Рим).

Присъствието да чехите и датчаните в тази фаза от турнира донякъде се счита за изненада. Чехите елиминираха Нидерландия на осминафиналите след успех с 2:0, а след кошмара с Кристиан Ериксен "червения динамит" се вдигна и излезе от групата си, след което отвя Уелс с 4:0.

Статистически Чехия има сериозно предимство срещу противника. От 25 мача помежду им те са загубили само два. Пет от най-скорошните 6 срещи завършиха наравно. Двата отбора не са играли от 2016 година, когато направиха 1:1 в контрола.

В късния мач днес Англия излиза срещу Украйна. За "трите лъва", водени от селекционера Гарет Саутгейт, това е първи мач от началото на Евро 2020, който няма да се играе на "Уембли". Англичаните са на втори пореден полуфинал на голямо първенство, но украинците, водени от Андрий Шевченко, са готови да объркат сметките на един от фаворитите за титлата. 

Англия още не е допуснала гол в шампионата. В груповата фаза футболистите на Саутгейт победиха с по 1:0 Хърватия и Чехия, а дербито с Шотландия завърши 0:0. След това "трите лъва" елиминираха Германия с 2:0 и донесоха огромна радост на сънародниците си. 

Победителите от днешните двубои след това се срещат в полуфинала на 7 юли. 

Вероятни състави:

 


ЧЕХИЯ - ДАНИЯ 

Днес от 19:00 часа
Баку, ст. "Олимпийски"
Съдия: Бьорн Кайперс (Нид)


Чехия: Вацлих, Цоуфал, Челустка, Калас, Боржил, Холеш, Соучек, Масопуст, Барак, Янкто, Шик
Наказани: няма

Дания: Шмайхел, Кристенсен, Андерсен, Вестергор, Ларсен, Дилейни, Хьойберг, Мееле, Дамсгор, Брайтуайт, Долберг 
Наказани: няма

------------------

 

England
УКРАЙНА - АНГЛИЯ

 

Днес от 22:00 часа
Рим, "Олимпико"
Съдия: Феликс Брих (Германия)




Украйна: Бущан, Караваев, Забарни, Кривцов, Матвиенко, Зинченко, Степаненко, Сидорчук, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук
Наказани: няма

Англия: Пикфорд, Уокър, Магуайър, Стоунс, Шоу, Филипс, Райс, Фоудън, Грийлиш, Стърлинг, Кейн
Наказани: няма