ЕВРО 2020 - ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Волейболната легенда Любо Ганев прекара голяма част от кариерата си в Италия и изборът му на фаворит на Евро 2020, изобщо не е изненада. Президентът на БФВолейбол разкри и кои са основните конкуренти за титлата на сочения от него за най-добър отбор на футболния форум. Той определи и кой може да спечели приза за голмайстор №1.

Италия е моят фаворит (б.р. - снощи "адзурите" спечелиха с 3:0 срещу Турция). Не мога да определя играта им, но аз съм бил дълги години в тази държава и симпатизирам на италианците. Като не играе България, като не играе Ицо Стоичков, какво да гледам", каза пред "Спортал" Любо Ганев.

"Тези младите вече по-трудно се запомнят. За да те запомнят, трябва да покажеш игра. Да кажем, че към момента Кирил Десподов се отличава най-много от останалите", отбеляза легендата.

"Основно подкрепям Италия, защото половината ми сърце е там. Не ходя често да гледам мачове на живо. Естествено, че европейското първенство е нещо хубаво, особено накрая като има дузпи. Тях не ги пропускам. Рядко мога да издържа близо два часа да гледам цял мач. В крайна сметка, сега започва европейското, така че всяка вечер ще сме свидетели на футболни зрелища по телевизията. Ще гледам със сигурност няколко мача", каза Ганев.

"Смятам, че Франция и Испания са конкуренти на Италия. Германия едва ли ще направи нещо на това първенство. Нека да видим. Хубавото на играта с топка е, че топката не винаги отива там, където искаш и много трудно може да се предскаже нещо. Пък времената станаха такива, че някой по-слаб мач да направиш и можеш да си провалиш всички планове още в началото. Другият проблем е коронавирусът, който също обърква плановете. Килиан Мбапе може да стане голмайстор №1 на Евро 2020", добави Любо Ганев.