Временният президент на БФС Михаил Касабов коментира пред БЛИЦ европейското първенство по футбол и обстановката в Лондон, където се провежда финалната фаза на турнира. Босът гледа от ложите на „Уембли“ двата полуфинала Италия – Испания и Англия – Дания, а в неделя ще наблюдава на живо и финала между „трите лъва“ и „скуадра адзура“.

-Г-н Касабов, здравейте! Как е обстановката в Лондон и по-специално на „Уембли“?
-Всичко е прекрасно. Не може да си представите колко е хубаво отново да има публика, отново да има хора по трибуните, които създават настроение и красиви моменти. Супер е, че зрителите се завърнаха, защото без тях футболът не е същият. Утре чакам в Лондон да пристигнат Емил Костадинов и Борислав Попов, за да си имаме по-голяма българска компания на финала в неделя.

-Имате много контакти. Успяхте ли да се видите с някои известни личности, докато бяхте на „Уембли“ на двата полуфинала?
-Да, разбира се. С много хора се видях. С шефа на УЕФА Александър Чеферин поне десетина минути си поговорихме. Срещнах се с още Луиш Фиго, със Звонимир Бобан, с доста мои немски приятели, които са величия не само на германския, но и на световния футбол. Всички са на мнение, че гледаме едно от най-интересните европейски първенства, в което хубавият футбол и интригата до последната минута преобладават.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

-Вие очаквахте ли финал Италия – Англия?
-Аз очаквах до финала да достигне някой от отборите, представител на петте топ нации на футболна Европа – Германия, Италия, Испания, Франция и Англия. Да, някои ще кажат, че англичаните нямаха толкова години не само европейска титла, но и финал, но те винаги са били футболна сила, независимо че притежават само една световна титла. А и тази този година финалната фаза се играе пред тяхна публика и беше логично да се възползват при положение, че имат нелош състав. С хубав тим разполага и Италия. Я вижте само колко мача вече "адзурите" нямат загуба. Но играят хубаво. Испания също се представи много добре на полуфинала, но се препъна на дузпите.

-Дузпата на Англия как ще я коментирате?
-Знаете ли, нещо интересно ще ви споделя - ситуацията предизвика много коментари в ложите на стадион "Уембли", откъдето гледах мача. Всички разпалено изказваха мнението си. Около мен нямаше монитор, а на живо как да прецениш дузпа ли е или не е дузпа. Освен това сме надалеч от мястото на събитието, не сме близо до играчите, както е главният съдия.   

-Кое мнение преобладаваше?
-Ами колкото тривиално да звучи - 50:50. Някои твърдяха, че има дузпа, други  - че няма. Моето мнение е, че така са преценили съдиите - както главният, така и тези от ВАР, така са отсъдили.  

-Прогнозата ви за финала?
-Ще победи този, който вкара повече голове (смее се).

-Ами ако не вкарат...
-Значи този, който вкара повече дузпи (пак се смее).

-Защо вашата любима Германия отпадна още на осминафиналите?
-Знаете ли, това са си техни проблеми. Вътрешни проблеми, които, сигурен съм, ще разрешат. Рано или късно германският национален отбор отново ще стъпи на краката си…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ