Бившият национал Михаил Александров е един от футболистите, които не успяха да сдържат реакциите си след тежката ситуация с Кристиан Ериксен. Датският национал колабира по време на мача с Финландия от Евро 2020 в Копенхаген. 

Александров изригна в социалната мрежа Инстаграм, където публикува емоционално послание към всички, които не оценяват труда на футболистите, лишенията и трудностите, през които преминават в кариерата си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Рядко си позволявам да изразявам чувства в прибързани постове и да бъда краен, но този път ще прекрача границата без дори да се замисля. До всички тези, които са толкова далеч от футболистите и техния живот, но всъщност си мислят, че са толкова близо! До всички тези, които изричат "аз мога по-добре от тоя", докато гледат даден мач. Майната ви! Нямате никаква идея колко труден е животът на даден футболист и през какво минава преди, по време и след дадена среща, която гледате от канапето вкъщи. Нямате никаква идея дали го боли нещо, дали му е трудно и дали се чувства добре! Разбирате го когато се случи нещо такова и започвате да го цените една идея повече. До всички ВАС, колкото и много да сте - дано всеки един от вас осъзнае колко рискован е футболният живот и следващият път, когато решите да избивате комплекси върху някого просто се поклонете. Поклонете се заради този, който се бори за живота си докато играе за родината си; поклонете се зарази тези , които са го обградили и се молят за него; поклонете се, заради всичките тежки натоварвания, всичките липси вкъщи , всичката болка и всичките лишения, които вие НЕ е нужно да правите! Няма да издържите и седмица в света на даден спортист, така че следващият път, когато видите такъв, просто го уважавайте!“

„Молим се за Ериксон“, написа полузащитникът под публикацията си със снимка от ужасяващия момент на стадион „Паркен“.